T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
MERSİN / AKDENİZ - Ahmet Mete Işıkara İlkokulu

19 Mayıs Atatürk´ü Anma, Gençlik Ve Spor Bayramı

Atɑtürk ve silɑh ɑrkɑdɑşlɑrını birkez dɑhɑ sɑygıylɑ ɑnıyor, bɑştɑ gençlerimizin olmɑk üzere hɑlkımızın 19 Mayıs Atɑtürk’ü Anmɑ, Gençlik ve Spor Bɑyrɑmı’nı kutluyoruz.



Tarihimizde kutlanması gereken, önemle üzerinde düşünülmesi gereken günler vardır. Bunlardan biri 19 Mayıs 1919’dur. 19 Mayıs 1919 Anadolu’da yeni Türk Devleti’nin fiilen temellerinin atıldığı gündür ve Türkiye Cumhuriyeti tarihimizin başlangıcıdır. Yüce Önder Atatürk’ün Büyük Nutkunu bu olayla başlatması, doğum gününü soranlara 19 Mayıs’ı işaret etmesi bunun kanıtı sayılmalıdır. 

 

"Gençler, Cesaretimizi güçlendiren ve sürdüren sizlersiniz. Siz, almakta olduğunuz terbiye ve kültür ile insanlık değerinin, vatan sevgisinin en değerli örneği olacaksınız. Ey yükselen yeni nesil, gelecek sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk; onu yükseltecek ve sürdürecek sizsiniz... Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır." 

(Mustafa Kemal ATATÜRK)

 

19 Mayıs Atatürkü Anma Gençlik Ve Spor Bayramı19 Mayıs Atatürkü Anma Gençlik Ve Spor Bayramı19 Mayıs Atatürkü Anma Gençlik Ve Spor Bayramı19 Mayıs Atatürkü Anma Gençlik Ve Spor Bayramı19 Mayıs Atatürkü Anma Gençlik Ve Spor Bayramı19 Mayıs Atatürkü Anma Gençlik Ve Spor Bayramı

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 19.05.2015 - Güncelleme: 29.11.2018 20:36 - Görüntülenme: 4090
  Beğen | 0  kişi beğendi